Синоптики розповіли, що у січні 2024 року в Україні вдарять морози. 

Про це йдеться у прогнозі синоптикині Наталки Діденко.

За її словами, 2 січня буде доволі стримано, навіть вдень очікується більшість невеликих "плюсів". Лише можливий дощ та мокрий сніг на півночі, заході та сході України. На півдні та в центрі буде істотних опадів.

Протягом 3, 4, 5 та 6 січня північні області України, східні та частина центру (Полтавській та Дніпропетровській) опиняться під впливом арктичної повітряної маси.

"І не треба кидатися стереотипами "похолодання в Москві - то буде завтра в нас". Будь ласка! Бо це також один із зотлілих пережитків старої пропаганди і комплексу меншовартості. Навіть у прогнозі погоди. Похолодання в Україні зумовлене буде затіканням холодного повітря із Арктики. Воно, похолодання, йтиме до нас, проходитиме значну відстань і різні території", - пояснила вона.

Як свідчить прогностична карта на 4 січня, в Україні показники можуть досягати у нічні години -10...-15 градусів, при проясненнях ще на 2-3 градуси нижче.

Уникнуть морозів південна та західна частини, там буде тепло, навіть із "плюсами".

У Києві 2 січня вночі ще буде тепло, до +2 градусів, вдень, більше під вечір, температура повітря почне знижуватися до -1...-3 градусів. Тому дощ переходитиме у сніг. До зміни погоди приєднається сильний вітер північно-західного походження.

Надалі в столиці спостерігатиметься типова зимова погода - мороз та періодичний сніг. На дорогах поновиться ожеледиця.

Морози ослабнуть, за попереднім прогнозом, 7 січня.