Ідеться про спеціальний дозвіл на 20 років на видобуток піску у Старовижівському родовищі, яке розташоване на відстані 1,5 км на захід від селища Стара Вижівка. Його площа – майже 160 гектарів. Початкова ціна реалізації − 4 150 290 гривень.

Цю ситуацію в етері ГІТу прокоментував Анатолій Лавренюк секретар Старовижівської селищної ради.

За його словами, Державна служба геології та надр України виставила на аукціон спецдозвіл на користування надрами (тобто видобутку піску) на території Старовижівщини.

«На цій ділянці була знайдена під час археологічних розкопок стоянка доби мезоліту. Тому вона була внесена до Переліку нововиявлених об’єктів археологічної спадщини Волині та взята під охорону держави відповідно до наказу управління культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації», — каже секретар.

Як він повідомив, це родовище знаходиться повністю на на території зоологічного заказника «Смолярівський», територія якого охороняється відповідно до Закону лісових насаджень..

«Ми захищаємо інтереси громади, адже це місце завжди було відпочинковою зоною у громаді — це як наш Старовижівський Буковель», — розповів пан чоловік.

У зимовий період діти та дорослі там катаються на лижах та санчатах, — каже пан Анатолій.

Громадськість стривожена і не хоче втрачати таке місце відпочинку.

«Є можливість взяти пісок в інших місцях і не обов'язково там, де ліс та заказник», — наголосив Анатолій Лавренюк.

Куди зверталися з цією інформацією, дізнавайтеся у ВІДЕО: