Солдат Роман Данилюк з Луцька загинув виконуючи бойове завдання вранці 14 січня. У свої 22 від уже став одним із кращих високопрофесійних військових. Сміливий, відповідальний - на таких тримається українська армія. Таких найбільше боїться ворог.

Він загинув поблизу населеного пункту Діброва Луганської області - позиції наших захисників обстріляли, - розповідають про колегу у Поліському лісовому офісі.

Працював лісничим Звірівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП "Ліси України". Свій останній день народження 26 грудня відсвяткував разом із побратимами. Мріяв про те, як створить свою сімʼю і житиме, виховуючи діток у любові до України, до лісу, який теж дуже любив.

Того дня о 4-й Роман поїхав на завдання. А вже о 7 ранку загинув разом із побратимом Олександром Давидовичем.

«Роман був дуже хороший, людяний, відповідальний, на нього завжди можна було покластися. Розбирався у зброї, знав усе, швидко вчився, нове схоплював миттєво. Ми познайомилися на роботі. Правда, недовго в лісі попрацювали - значно довше разом воювали. На його день народження в нас був торт, всі вітали Романа. Я дуже пишаюся, що знав його. Він Герой. Справжній. Яких мало», - розповідає колега-лісівник та військовий Юрій Палюх.

Рідний брат Романа - Олександр - також займається військовою справою. Зізнається, що досі не розуміє, як так сталося. Адже брат, хоч і молодший, завжди був кмітливіший, вправніший за інших, умів вийти переможцем в будь-якій ситуації.

«Війна не вибирає, не щадить нікого. Роман мав би жити. Працювати і створювати. Він би був гарним чоловіком та найкращим батьком. Справедливим і мужнім. Я дуже пишаюся своїм братом», - каже Олександр.