25 січня Виконавчий комітет Володимирської міської ради має розглянути рішення «Про затвердження кошторисної документації «Капітальний ремонт площі Героїв у місті Володимир, Волинської області». В документі йдеться, що на ремонтні роботи хочуть виділити близько 72-х мільйонів гривень.

Про підводні камені цього рішення в етері ГІТу розповів громадський активіст з Володимира Андрій Кандиба.

Фото документа з фейсбук-сторінки активіста.

За словами громадського діяча, провести реконструкцію на площі Героїв мали ще 5 років тому.

«При колишній владі у 2019 році був прийнятий проєкт, на який виділили близько 500 тисяч гривень, а також 72 тисячі гривень — на його експертну оцінку. Все було готово для проведення реконструкції»,— закцентував активіст.

«Ще у 2019 році за проєкт реконструкції викинули півмільйона гривень»,- написав на своїй фейсбук-сторінці Андрій Кандиба.

Фото документа з фейсбук-сторінки активіста.

2020-го року відбулись місцеві вибори, після яких, — каже громадський діяч, — до влади прийшла команда нових професійних людей, яка вирішила, що проєкт, який був обговорений на громадських слуханнях, взагалі нехороший.

«Нова команда запропонувала своє бачення, провели конкурси. По рішенню одного з проєктів конкурсу вони встановили вартість в 72 мільйони гривень», — зазначає чоловік і додає: щоб виготовити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію площі влада виділила 700 тисяч гривень, а щоб провести її експертну оцінку — 120 тисяч гривень.

За словами Андрія Кандиба, практично за 4 роки на "папірці" проєктних документів викинули вже понад 1,3 мільйона гривень – це трошки зараз не на часі.

Чоловік переконаний, що сума після закінчення війни чи в наступних роках буде переглядатися, вноситимуть уточнення до проєкту і знову ж на це виділятимуть сотні тисяч гривень, у підсумку ціна проєкту буде зростати.

Редакція ГІТу готова озвучити позицію міського голови Володимира Ігоря Пальонки.

Розширені коментарі щодо ситуації слухайте у ВІДЕО:

Редакція ГІТу готова озвучити позицію міського голови Володимира Ігоря Пальонки щодо цієї ситуації.