«Маніфест 42» — це рух, який створив бізнес для захисту від свавілля тилових силовиків, корупційних чиновників та суддів, чорних нотаріусів та реєстраторів. 42 стаття Конституції — це стаття, яка гарантує право на підприємницьку діяльність.

Про те, які проблеми стали передумовами для виникнення громадського руху «Маніфест 42» та чому Сергій Позняк, голова ГО «Асоціація підприємців-ветеранів АТО», ветеран російсько-української війни, власник та генеральний директор групи FGK Financial Group долучився до цього руху.

За його словами, проблеми, які об'єднали цей рух, на жаль, не нові.

«Долучився до цього руху, бо я ветеран і підприємець. Підприємці — це найчисельніша категорія діючих військовослужбовців, тобто тих людей, які знаходяться в окопах на фронті. Бізнес захищає Україну не тільки в економіці, а й реально проливаючи кров в боях та окопах», — повідомив підприємець.

Як розповів пан Сергій, захисники й захисниці, власники бізнесів та компаній мають розуміти, що на них чекає по поверненню: чи це буде сприятлива атмосфера та середовище для ведення бізнесу, чи свавілля, особливо правоохоронних органів, щодо ведення підприємницької діяльності.

«Вони усі воюють, за те, щоб повернутися в правову державу і продовжувати зміцнювати позиції країни в економічному плані», —  зауважив Сергій Позняк.

Ветеран переконаний, що військові та бізнесмени, як драйвери суспільства, повинні об'єднатися для захисту своїх прав.

Про резонансну справу бізнесмена Ігоря Мазепи — власника інвесткомпанії Concorde Capital, якого затримали співробітники ДБР під час проходження українсько-польського кордону, детальніше дізнавайтеся у ВІДЕО: