У міжшкільному ресурсному центрі міста Володимира, який понад рік тому було реформовано на базі навчально-виробничого комбінату, дітей вчать керувати квадрокоптерами. 

Про це повідомив очільник громади Ігор Пальонка.

«Нині в цій установі 340 старшокласників та старшокласниць володимирських ліцеїв не лише опановують водійську справу, здобувають фах кравця чи оператора комп'ютерного набору, а й отримують військово-патріотичне виховання з обов’язкового предмета «Захист Вітчизни», - зазначає міський голова.


Торік для облаштування навчальних кабінетів, де хлопці та дівчата вивчають основи військової справи, ознайомлюються із будовою різної зброї, а також вчаться надавати першу медичну допомогу, стріляти і навіть керувати дронами, виділяли кошти з бюджету Володимирської громади.  

Також, окрім оновлених меблів, спеціалізованого обладнання й спорядження, різних макетів, комплектів військової форми та двох квадрокоптерів, наприкінці минулого року придбали для МРЦ новий автомобіль CHERY, на якому діти відпрацьовують водійські навички.

Читайте також: На Волині оголосили тендер на закупівлю квадрокоптерів

«Під час спілкування із директором закладу Володимиром Данилюком дізнався про потреби МРЦ. Серед них - необхідність оновити автопарк вантажівкою, яку спробую вирішити з допомогою міжнародних партнерів. Також обговорили можливість залучення викладачів та учнів до складання дронів, а також занять у межах національного спротиву», - додав Ігор Пальонка. 


Фото: фейсбук-сторінці Ігоря Пальонки