Недостатня кількість чоловіків, придатних до військової служби, наразі становить одну з головних загроз обороноздатності країни. Майже 900 осіб залишили країну у 2023 році за сприяння Волинської обласної адміністрації зокрема ексзаступника голови Волинської ОВА та нардепа Стернійчука через систему «Шлях».

Про це повідомляє УП.

Дарма що вже за місяць розпочнеться третій рік повномасштабного вторгнення росії, офіційної інформації про те, скільки саме чоловіків втекли з України після оголошення загальної мобілізації, й досі немає. Принаймні публічно. Або хоча б інформації про тих чоловіків, які втекли завдяки волонтерській системі "Шлях". Як немає й досі розуміння – хто їм допоміг у цьому.

Очевидно, що питання виїзду з країни не вирішується без офіційних осіб – їх ще називають можновладцями. Очевидно, що можновладці мають ухвалювати рішення в інтересах країни, яку й досі може окупувати рф.

І також вже цілком очевидно, що можновладці причетні до того, що брак чоловіків сьогодні становить одну з головних загроз обороноздатності країни.

У розпорядженні нашої редакції опинився список військовозобов'язаних, які залишили країну в 2023 році за сприяння Волинської обласної адміністрації через систему "Шлях".

Йдеться про майже 900 осіб. На другому році повномасштабної війни. І це лише в одній області.

Ця інформація дає можливість зрозуміти не тільки кількість утікачів, а й хто саме залишив країну. Але найцікавіше в усій цій історії – які благодійні фонди та громадські організації їм у цьому допомогли.

Докладніше – в матеріалі. 

Головне фото Волинські новини.

Андрій Лев є співзасновником разом з Валерієм Стернійчуком та  Андрієм Кустенком.

Цю ситуацію Андрій Лев прокоментував в етері ГІТ: