Ковельська громада попрощалася з 39-річний Героєм Сергієм Оніщуком. Сім місяців рідні Героя вважали, що чоловік у полоні.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

39-річний ковельчанин загинув 24 червня 2023 року внаслідок артилерійського ворожого обстрілу під час контрнаступальних дій поблизу села Роботине Запорізької області.

Довгий час військовий вважався безвісти зниклим, тому близькі захисника надіялися, що він живий та потрапив у полон. Однак, сьогодні, 28 січня, Сергія Оніщука відпровадили в останню дорогу.

Народився Сергій у селі Білин, жив у Ковелі. Працював 17 років у пасажирському вагонному депо. Свій трудовий шлях розпочав зі слюсаря, був бригадиром, понад десять років – майстром.

25 лютого 2022 року Сергія мобілізували. Рік він служив у роті оборони територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Після чого, отримавши наказ, відбув у бойову частину.

«Саме завдяки таким хлопцям, як Сергій, замість трьох днів, як говорили російські нелюди, ми стоїмо, тримаємо оборону уже майже два роки. Хотів би, щоб ми усі пам’ятали подвиг нашого Героя. Він ще дуже багато міг зробити для своєї родини, міста, держави, але тепер йому назавжди - 39», — сказав під час громадянської панахиди перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Заступник начальника пасажирського вагонного депо Ковель Ігор Лехняк пригадав, що востаннє бачив Сергія влітку, коли він був у відпустці й купував квиток на потяг. Тоді він обіцяв повернутись.

Поховали Сергія Оніщука на Алеї Героїв міського кладовища. 

Фото: Ковельська міська рада