Народні депутати України обмірковують варіанти бронювання працівників від армії для підприємців. Пропонується запровадити щомісячний платіж у близько 40 тисяч гривень за одного працівника.

Про це пише Фокус

У Верховній Раді України обговорюють ініціативу, яка розширює можливості бронювання військовозобов'язаних працівників. Крім 1,5% військового збору та всіх податків, влада хоче додати бізнесу фіксовану щомісячну ставку.

"Ідея полягає в тому, щоб зробити ставку за броню від 6 до 50 тисяч гривень. Можливо, цей варіант не пройде і для ФОП застосовуватиметься інший підхід", - розповів голова парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Він попередив, що у воєнний час доводиться ухвалювати непопулярні рішення. Всім категоріям суспільства догодити неможливо.

"Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити менше ніж 40 тисяч гривень за бронь, то не треба було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств з сотнями працівників кажуть так: поставите планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо", - - сказав нардеп.

Нардеп наголосив на можливості зловживань при оформленні працівників компаній за схемою ФОП заради бажання роботодавця заощадити на податкових відрахуваннях.

"Нюанси є, але з цього рівняння (розробка умов для броні від мобілізації) дрібних підприємців ми не викидаємо", - додав Наталуха.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ