Мінекономіки розробило проєкт нового трудового кодексу України.

Які є зміни та небезпеки у новому трудовому законодавстві, розповів в етері ГІТу Андрій Павловський експерт з питань соціальної політики.

За його словами новий трудовий кодекс фактично суттєво обмежує права працівників.

«У порівняння з чинними нормами кодексу законів про працю у пропозиціях нового трудового кодексу суттєво обмежуються права жінок з дітьми, молоді, право робітників на достойну оплату праці, на відпустки, права на безпеку та багато інших пунктів, де погіршуються умови праці», — наголосив експерт.

Андрій Павловський зауважив, що основна ідея всіх цих змін, щоб трудове законодавство підмінити індивідуальними трудовими договорами, які укладаються законодавством і трудівником.

«Головні зміни полягають в тому, що у роботодавця розширюються підстави для звільнення працівників: дається право одноосібно на свій розсуд визначати підстави припинення і розірвання трудового договору з підлеглими робітниками», — додає він.

Пан Андрій вважає, що цей кодекс несе загрозу працівникам, звужує їхні права, ставить їх в пряму залежність та безправне становище перед роботодавцем.

«Цей документ і кодексом важко назвати, бо там зліпили новий трудовий кодекс шляхом компіляції з декількох попередніх змін, які на початку війни вносилися в трудове законодавство. Ми отримали Франкенштейна зліпленого з різних законів і проєктів законів.Через це ми можемо мати неприємності в роботі з інституціями Європейського Союзу. Такі закони можуть стати на заваді нашого інтеграційного шляху», — зазначив чоловік.

Законопроєкт не відповідає стандартам та практикам ЄС, — підсумував гість.

Чи приймуть новий трудовий кодекс, дізнавайтеся у ВІДЕО: