Сьогодні з'явилася на сайті кабміну петиція, де просять зупинити знищення єдиного переміщеного з окупованого Криму Таврійський національний університет Вернадського. Викладачі та студенти проти.

Детальніше про цю ситуацію в етері ГІТу розповів Володимир Ноженко проректор з навчальної дільності Таврійського національного університету.

За його словами 10-11 січня проректору та викладацькому колективу навчального закладу стало відомо про те, що з'явилася ідея об'єднати Таврійський Національний університет з Києво-Могилянською академією.

«Дізналися про це ми з мережі «Інтернет». Ректор почав з'ясовувати цю інформацію і йому в руки потрапив відповідний документ проєкту розпорядження кабміну, який не був ніким підписаний», — зазначив пан Володимир.

Як повідомив проректор, через декілька днів відбулося засідання вченої ради, де виступив ректор і розказав колективу про цю ситуацію, люди були обурені.

«Ми зробили ряд запитів в кабмін та Міністерство освіти, щоб зрозуміти чи правда це. За декілька днів до проведення щорічної конференції трудового колективу, ми отримали лист-відповідь від Міністерства освіти, що наш університет підпадає під реорганізацію шляхом ліквідації без чітких наявних критеріїв», — наголосив спікер.

Студенти також проти цієї ідеї об'єднання університетів, ому вони створили петицію яку всі викладачі та студенти підтримують: https://petition.kmu.gov.ua/petitions/5981?fbclid=IwAR1TQ6j-Krzjm3NQduZIzB_N-VG3F9KhN5kIDCUOBQagvzAhOJk10usAItI

У петиції зазначають: «Обурливою для нас є поведінка МОН: немає жодної комунікації ні зі студентством, ані з адміністрацією та викладачами ТНУ. Наша думка просто ігнорується. Ми не були оповіщені про плани МОН щодо нашого ж університету. На прохання прояснити ситуацію, реакція від МОН не краща: заступник міністра освіти Винницький замість відповідей на наші питання розповсюджує недостовірну інформацію, яка псує репутацію навчального закладу. Така поведінка є неповагою до студентів та викладачів та плювком в обличчя»

Студенти та викладачі Таврійського університету виступають категорично проти його знищення через небажання втрачати власну самобутність й ідентичність, а також теплу атмосферу навчання, що склалася у стінах ТНУ, який, як кажуть самі студенти, став другою домівкою для них.

Чи приєднають все таки Таврійський Національний університет ім. Вернадського до Могилянки, дізнавайтеся у ВІДЕО: