Українська влада внесла пропозицію про можливість відкупитися від призову військовозобов'язаних на службу. Критерієм для відстрочки може стати високий рівень сплачених податків.

Про цю ситуацію та чим вона загрожує суспільству та владі в етері ГІТу розповів блогер та засновник рекрутингової агенції "Борщ" Сергій Марченко.

За його словами, через те, що в Україні не служать ні родичі, ні діти, ні навіть друзі можновладців, вони не розуміють свій народ і те, що означає ця пропозиція відкупитися від мобілізації.

«Якщо подивитись у законодавство, то пропозиція не брати в армію, тих хто платить податки є дискримінацією українських громадян за майновим станом. Чи це справедливо? Однозначно ні», — каже пан Сергій

Як повідомив експерт зараз в Україні де-факто діє ідея, що багаті можуть відкупитися від служби в Збройних силах України.

«Воюють у нас зараз або ті багаті, хто пішли добровольцями в перші дні війни або бідні. Тому, у нас не має всенародного відчуття того, що вся країна у нас воює і від кожного залежить результат», — розповів блогер.

Експерт переконаний, що не можна просто когось відкупити за гроші від викликів, які стоять перед країною та звільнити від виконання його громадянських обов'язків. Бо у нас є їх два:

«Перший — це захищати свою країну, а другий — обов'язок платити податки», — наголосив чоловік.

Як слід реагувати суспільству на такі заяви та чи дослухається до них влада, що це все таки антиконституційна позиція, дізнавайтеся у ВІДЕО: