Цьогоріч український президент показав одне з найдовших новорічних звернень у порівнянні з іншими президентами.

Що хотів донести Володимир Зеленський і чи вдалося йому це в етері ГІТу розповів Валентин Кім, психолог та експерт із питань невербальної комунікації.

За його словами, якщо порівняти новорічні звернення президента України з попередніми його зверненнями, то не так довго він говорив.

«Торішнє звернення було менше приблизно лише на 2 хвилини. Раніше теж були достатньо тривалі промови, меседжі та інтерактивні проєкти, якими є звернення у виконанні Володимира Зеленського», — каже пан Валентин.

Як повідомив гість, голова української держави повторюється, можливо це через війну, але перед тим, всі новорічні звернення президента були креативні, кожен рік ми бачили щось нове. Колись це було темою для обговорення ще багато днів після того.

«Цього ж року ми побачили статичну картинку — президент сидить в кабінеті. Повертається традиційний кабінетний формат», — розповів психолог.

Новорічне звернення Зеленського це повтор торішнього — каже Валентин Кім, — констатація тих емоційних станів, які ми всі проживали.

«Я не бачу якогось креативу та особливостей, можливо це добре, бо це не на часі, але з іншого боку, мені здається, що головний емоційний меседж цьогорічного звернення — це емоційний трагізм. На мою думку, тут президент не зовсім попав в те, що очікувало побачити та почути суспільство», — підсумував він.

Про те, що насправді очікували почути люди із новорічного звернення Зеленського, дізнавайтеся у ВІДЕО: