На Волині суд визнав винним 21-річного водія з Луцька, який у нетверезому стані вчинив аварію в селі Озерце, у результаті якої двоє його пасажирів загинули, ще двоє отримали травми середнього ступеня тяжкості.

Про це повідомляє Суспільне.

Як сказано у вироку Ківерцівського районного суду, лучанина засудили до 12 років позбавлення волі з позбавленням права керування авто на 10 років. Свою вину він визнав повністю.

Також суд стягнув з нього по 500 тисяч гривень моральної шкоди для батька й матері загиблої 22-річної дівчини.

Ще два позови — 20-річної пасажирки про відшкодування пів мільйона гривень моральної шкоди та 23-річного пасажира про 200 тисяч гривень моральної шкоди — суд погодив повністю. Також суддя погодив стягнення витрат на правничу допомогу та стаціонарне лікування.

Нагадаємо: автопригода трапилась 13 травня 2022 року, опівночі у селі Озерце Луцького району. Попередньо відомо, що 21-річний водій Nissan Navara, ймовірно, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із вантажівкою DAF. 

У суді він сказав, що навичками водіння не володів і свідоцтва на право керування авто ніколи не отримував.

Слідство з'ясувало, що ввечері 12 травня лучанин, перебуваючи у відпустці як військовий, запросив чотирьох друзів провести разом час. Придбавши алкоголь, компанія поїхала на озеро в село Озерце. Після цього обвинувачений двічі їздив автівкою в Луцьк. Згідно з висновками медиків, рівень алкоголю в крові чоловіка дорівнював 2,1 проміле.

Втретє 21-річний чоловік уже в стані алкогольного сп'яніння їхав до міста вже з друзями. Не впоравшись з керуванням, він виїхав на смугу зустрічного руху та врізався у вантажівку.

20-річна потерпіла розповіла в суді, що з обвинуваченим була у дружніх стосунках і в Озерці вони відзначали завершення його відпустки. З її слів, лучанин того вечора безперешкодно проїжджав блокпости.

Після отриманих в аварії травм лікування лучанки зайнято два місяці. В суді вона додала, що в ДТП загинув її коханий хлопець і найкраща подруга, тому вибачення винуватця аварії не приймає.

23-річний потерпілий в суді розповів, що приїхавши в Озерце, компанія вживала алкоголь, а за кермом автомобіля тричі перебував лише обвинувачений. Чоловік наполягав на суворій мірі покарання.

Батько загиблого 22-річного лучанина не мав претензій матеріального та матеріального характеру, зазначивши, що обвинувачений добровільно сплатив кредитну заборгованість його покійного сина.

Суд визнав винним 21-річного лучанина за ч. 4 ст. 286-1 ККУ про порушення правил дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило загибель кількох людей.