Сьогодні, 7 січня, до України з візитом прибула міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Вона зустрінеться з українським колегою Дмитром Кулебою, а також іншими урядовцями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу посольства Японії в Україні.

Як відзначає посольство, це перший закордонний візит голови МЗС Японії у поточному році.

«Під час візиту міністр Камікава вкотре підтвердить українській стороні, що послідовна політика Японії щодо підтримки України залишається незмінною навіть в умовах нинішньої складної міжнародної ситуації. Міністр Камікава також поінформує українську сторону про деталі відповідної допомоги та наші плани», - пише Міністерство закордонних справ Японії.

Чого очікувати від візиту:

  • Камікава повідомить про те, що Японія продемонструє свою відданість 19 лютого під час японсько-української конференції з питань сприяння економічній реконструкції за особистої участі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля;
  • голова МЗС Японії візьме участь у дискусії з українськими партнерами щодо зусиль, спрямованих на досягнення справедливого і тривалого миру;
  • міністр також візьме участь в церемонії передачі великогабаритного енергетичного обладнання для допомоги в підготовці до зими.
«Під час усіх програм візиту міністр Камікава продемонструє рішучість Японії підтримувати міжнародний порядок, заснований на "верховенстві права", з точки зору неприйнятності односторонньої зміни статус-кво за допомогою сили, як, наприклад, агресія Росії проти України. Міністр також вкотре підкреслить важливість захисту жінок і дітей, які є особливо вразливими під час війни, та забезпечення "людської гідності"», - додає пресслужба.