За 2023 рік прикордонники Волинського загону не пропустили через кордон майже 6 тис. людей, виявили понад 200 одиниць зброї та боєприпасів

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

"Прикордонники Волинського загону упродовж з різних причин за минулий рік не пропустили через державний кордон майже 6 тисяч осіб. Під час прикордонного контролю інспектори виявили 250 документів, які містили ознаки підробки. Найчастіше підробляли військово-облікові документи та довідки про перебування особи на консульському обліку. Двійко осіб спробували перетнути українсько-польський кордон шляхом уникнення прикордонного контролю, сховавшись в купе пасажирського потягу та кабіні вантажівки", – повідомляють прикордонники.

Загалом у 2023 році державний кордон в межах Волинської області перетнули майже 3,6 мільйона осіб та понад 800 тисяч транспортних засобів.

Торік волинській прикордонники затримали майже 600 порушників законодавства з прикордонних питань, виявили 105 одиниць зброї, 100 боєприпасів та понад 1️9 кілограмів наркотичних речовин.

Охоронці кордону припинили п'ять спроб незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску, та затримали 27 осіб за спробу перетину кордону на зеленій» ділянці.

В рамках протидії організованим формам незаконного виїзду осіб призовного віку за кордон, кримінальні аналітики оперативних підрозділів встановили близько 200 ліцензіатів, які систематично допускали порушення та сприяли виїзду вказаної категорії громадян з України. По більш ніж пів сотні з них скерували інформацію до компетентних органів про скасування ліцензії та притягнення останніх до кримінальної відповідальності.

Оперативні підрозділи викрили діяльність двох організованих злочинних угруповань та восьми протиправних груп, які спеціалізувалися на організації незаконного виїзду осіб призовного віку за кордон. Припинено функціонування 10 каналів вказаної протиправної діяльності, засуджено 73 особи. Ліквідовано 3 канали незаконного виготовлення та обігу електронних сигарет, компонентів до них і рідин без акцизних марок.