20 грудня 2023 року на сайті президента України з’явилася петиція «Усунути перешкоди виробництву боєприпасів для ЗСУ».

В етері ГІТу Микола Ореховський адвокат, керівник Благодійної організації “МБФ “Ґлорі Юей” розповів, які саме проблеми вимагає усунути.

За його словами, він, як адвокат довгий час з друзями та колегами асоціації власників зброї займається просуванням ідеї права на зброю самозахисту і доступу українців до можливостей навчатися обороні своєї країни.

«Я хочу, щоб у нас в Україні були створені умови для розвитку зброярського та оборонного підприємництва так, щоб ми не залежали, як держава, від наших іноземних союзників у зброї та боєприпасах. У нас в Україні, на жаль, не виробляються навіть набоїв для стрілецької зброї в необхідній кількості», — наголосив пан Микола.

Він переконаний, що Україна повинна створювати умови для розвитку підприємництва, яке буде виробляти необхідну кількість боєприпасів в тому числі уніфікованих, які підходять для FPV дронів.

«Знаючи проблеми правового регулювання, я вирішив з друзями створити цю петицію, бо у нас ключовою бюрократичною перешкодою є Постанова КМУ # 576 “Про затвердження положення про дозвільну систему”, прийнята ще далекого 1992 року є радянським пережитком. Вона ускладнює процес створення підприємств для вироблення боєприпасів», — зазначив гість.

Ми не можемо самі собі ставити такі перешкоди, коли ми просимо в інших держав нам допомагати, — каже Микола Ореховський, — ми маємо право просити допомоги у інших, коли ми самі належним чином усунули усі перешкоди, які заважають нам себе забезпечити зброєю.

Чому у петиції  звернулися саме до президента, а не до кабміну, дізнавайтеся у ВІДЕО: