У березні 2024 року в Україні підвищать пенсії під час планової індексації. За оцінками Мінсоцполітики, середній розмір надбавки може становити близько 13%.

Додаткову тисячу гривень отримають ті пенсіонери, які зараз отримують розрахунковий розмір пенсії у розмірі близько 7,7 тисячі грн. Відповідні розрахунки опублікував сайт Obozrevatel.

Збільшення пенсії на тисячу гривень отримають ті українці, які мають виплати у розмірі від 7692 грн. Важливо, що йдеться саме про «чистий» розмір пенсії: без урахування всіх можливих надбавок за стаж, вік тощо.

Згідно з останнім звітом ПФУ, в Україні пенсію до 3 тисяч грн отримують понад 3 млн осіб. Ще 2,2 млн українців отримують до 4 тисяч грн на місяць. Загалом близько 5,29 млн українців отримують пенсію до 4 тисяч грн. Тобто для більшості пенсіонерів індексація не надто вплине на розмір виплат.

Наступне підвищення пенсій відбудеться у квітні для тих пенсіонерів, які продовжують працювати на заслуженому відпочинку та у кого виріс стаж.

Крім того, у квітні в Україні підвищать мінімальну зарплату, тому збільшиться і гарантований розмір пенсії для тих, кому понад 65 років і які виконали норму за стажем.

Фото з відкритих джерел