У п'ятницю, 9 лютого, польські протестувальники розпочали загальнонаціональний страйк і зокрема блокади на декількох пунктах пропуску українсько-польського кордону.

Яка ситуація на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та «Зосин-Устилуг», розповіла в етері ГІТу Маргарита Вершиніна, речниця Волинського прикордонного загону.

За її словами, вже кілька днів триває страйк польських фермерів у перед пунктом пропуску «Дорогуськ».

«Зазначу, що рух вантажівок на виїзд з України практично заблоковано. Польща мала приймати по 1 вантажівці на в'їзд і на виїзд з України, проте таку кількість машин не пропускають», — розповіла речниця Волинського прикордонного загону.

Вона повідомила, що за минулу добу до Польщі пропустили лише 6 вантажних автомобілів.

«На в'їзд до України очікує 650 вантажівок. На виїзд з України живої черги перед пунктом пропуску «Ягодин» немає, оскільки водії вантажівок слідують по електронній черзі», — каже пані Маргарита.

На рух автобусів та легкових автомобілів страйк польських фермерів не впливає, їх пропускають у штатному режимі, як на в'їзд, так і на виїзд з України.

«Сьогодні, 12 лютого, ми отримали інформацію з польської сторони, що протестувальники також розпочали акцію протесту перед пунктом пропуску «Зосин», а з української сторони — це відповідно пункт пропуску «Устилуг»», — розповіла Маргарита Вершиніна.

Акцію протесту на українсько-польському кордоні фермери планують проводити до 9 березня.