11 лютого ювілей – 90-річчя відзначив Волинянин з села Гончий Брід Колодяжненської громади Мефодій Тимофійович Рудік.

Про це повідомляють у Колодяжненській громаді.

Привітати чоловіка з днем народження завітали секретар сільської ради Павло Кухта, староста Світлана Ничепорук, директор Центру культури, дозвілля та спорту Юлія Михайлова, працівник культури Зінаїда Дудік.

Читайте також: Знаменита вчителька з Волині святкує 90-річчя. ФОТО

Мефодій Тимофійович жвавий та активний на свої літа, тримає невелику господарку. Гостей зустрів привітно і святково вбрався – у вишиванку. І, опісля привітань, не відпустив з порожніми руками – подарував власноруч виготовлені кошики, бо має за хобі плетіння такого корисного в господарстві інвентарю.

Нагадаємо: На Волині привітали з 80-річчям відомого композитора

Усе життя ювіляр тяжко працював – в колгоспі та на машинобудівному заводі у Ковелі. Разом з дружиною, яка рік тому, на жаль, вже відійшла у Вічність, народили і виховали троє дітей. У Мефодія Тимофійовича шестеро онуків та троє правнуків. Окремі з них – внук та внучатий зять – нині захищають Україну. Дідусь говорить про це із гордістю та болем водночас, бо не думав, що застане війну ще й на схилі літ (адже на Другу світову припало його дитинство).

До слова, для ювіляра та його родини завжди була важливою духовність, тож вони серед фундаторів місцевого храму. Нині Мефодій Тимофійович з глибокою вірою підносить в Небеса молитву, аби Господь захищав його рідних і всіх українських військових, і просить про Перемогу для України.

«А ми щиро зичимо ювіляру діждати цього славетного і найбільш очікуваного часу, а також бажаємо усіх життєвих гараздів, доброго здоровʼя і довгих літ життя!», - йдеться у повідомленні.