Міністерство внутрішніх справ росії оголосило у розшук понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, зокрема депутатів Луцької та Рівненської міських рад.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на сайт МВС рф.

У базі не зазначено, за якими саме статтями розшукують посадовців, однак, як повідомляють медіа, можливо, йдеться про кримінальні справи через знесення в рамках деколонізації радянських пам'яток у громаді.

Журналістам ГІТу вдалося знайти у базі МВС росії таких луцьких обранців:

Андрій АвраменкоІгор ГнетньовДмитро ГрачовЮлія ДацюкАлла ДоманськаМикола ДудаАлла ЖупанюкЛілія КаньовськаОлександр КозлюкІрина КолковськаРоман КравчукІгор КурілінОксана ЛіщинськаАндрій ЛучикВікторія МайбородаВалентина МалютінаНадточій Алла НадточійМихайло НаходОксана ПетрівнаЮлія СачковськаОксана СтепанюкОлег ТарасюкВалентин ХаймикІрина ЧебелюкТарас ШкітерКатерина ШкльодаМихайло ЩурМикола Яручик та мер Луцька Ігор Поліщук.

Окрім депутатів, до списку тих, кого розшукує рф, внесені директор департаменту містобудування Луцькради Веніамін Туз та перший заступник голови ДСНС у Волинської області Сергій Демидюк.

За словами заступниці міського голови Луцька Ірини Чебелюк, вона вперше почула цю інформацію.

Про те, що перебуває у міжнародному розшуку, вперше почула й депутатка Алла Доманська.

«Про це я сьогодні дізналася від вас. Перша моя реакція — сміх, бо це цирк на дроті, який називається російська федерація і продовжує видавати кумедні номери. Мені важко оцінити за якими критеріями я опинилась у списку, напевно за честь бути у ньому», — каже вона.

Водночас депутат Андрій Лучик у коментарі для ГІТу зазначив, що знає про внесення свого імені в список тих, кого шукає росія.

«Зрозуміло, що росіяни оголосили тих неугодних персон, які роблять їм гірше. Це честь — потрапити у список осіб, яких розшукує рф», — зауважує він.

За його словами, наразі невідомо, за якою статтею його розшукують, але думає, що це через те, що він і Луцька міськрада допомогають військовим, борються з РПЦ в Україні та проводять декомунізацію.

Фото із сайту МВД рф .