15 лютого українські водії-далекобійники у відповідь польським протестувальникам розпочали мирну акцію протесту проти блокади кордону.

Про це повідомляє Суспільне.

"На Ягодині акція протесту стартувала орієнтовно об 11:00. На місці проведення акції чергують правоохоронці. На вантажівках водії розмістили плакати із написами українською, польською і англійською мовами", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Україна може і мусить вплинути на блокаду у Польщі», — експерт у сфері українсько-польської торгівлі про завтрашню блокаду на польсько-українському кордоні. ВІДЕО

Зазначають, що українські перевізники і водії, які долучилися до акції протесту, планують зупиняти й перешкоджати руху Україною водіям польських вантажівок, які об'їжджають на пункті пропуску "Дорогуськ–Ягодин" загальну чергу.

Нагадаємо, що Державна митна служба України підтвердила, що польські фермери планують розпочати страйк на окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого

Як повідомив у етері "Суспільне. Спротив" речник громадської організації "Перевізники західного регіону" Богдан Коваль, мітингувальники уже затримали першу вантажівку на польській реєстрації. З його слів, учасники акції протесту планують забороняти йому проїзд впродовж години. Згодом обіцяють дозволити рух.