Голос — це потужний інструмент вираження наших почуттів і емоцій. Він відображає стан нашої душі і передає наші думки іншим людям. Голос — це не тільки звук, а й спосіб комунікації нашої внутрішньої сутності.

В етері ГІТу Марія Таранко вокалістка, викладачка вокалу, засновниця студії вокальної терапії "Магія голосу" розповіла про переїзд у Торонто та як вдалося заснувати власну студію вокалу.

За її словами, у зв'язку з повномасштабним вторгненням окупантів в Україну багато людей вимушено мусили змінити свої життєві плани, залишити домівки та переїхати.

«Для себе я вирішила спробувати поїхати до Торонто. Раніше теж думала про поїздку, просто ситуація, яка склалася в Україні більше стимулювала спробувати переїхати за кордон. Навколо мене хороші люди, вони хочуть творити, допомагати. Часто вони організовують різні концерти і збирають кошти на підтримку України», — каже вокалістка.

Марія Таранко вирішила створити студію вокальної терапії, щоб збудувати для людей відчуття спокою та емоційної зони комфорту.

 «У піснях, які обирали ті чи інші люди є багато різних емоцій, які виконавці проживали у мелодії та текстах музичних композицій: хтось плакав, сміявся, боров несміливість і я побачила, що люди внутрішньо змінюються», — розповіла викладачка вокалу.

Жінка переконана, що магія голосу і комунікації дуже важлива.

«Я працюю як з дітьми, так і з пенсіонерами. І я б хотіла, щоб і в Луцьку відкривались такі терапевтичні студії голосу, бо це лікує і заспокоює», — додала вона.