Старший солдат Тарас Семенюк, позивний Тарік, загинув 20 лютого 2023 року поблизу села Гряниківка на Харківщині.

Група захисників під його керівництвом поверталась із завдання та потрапила під ворожий мінометний обстріл. Воїну було 22 роки, - пише розповідає платформа пам'яті "Меморіал".

Тарас народився в селі Рудка-Козинська Волинської області. Закінчив Торчинський професійний ліцей, де здобув спеціальність маляра-штукатура. Займався спортом, особливо любив бокс та інші види єдиноборств. Вільний час любив проводити із рідними.

У 20 років Тарас пішов на військову службу за контрактом до 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа. Спочатку був артилеристом, згодом перевівся в піхоту. Воював в ООС.

Під час повномасштабного вторгнення Тарік продовжував разом із побратимами боронити Україну від російських окупантів.

«Тарік був добряком по життю. Завжди був готовий прийти на допомогу. Був енергійним та життєрадісним. Війну зустрів під Києвом, де поруч із побратимами мужньо обороняв Батьківщину. У свої 22 роки був дуже сміливим і справжнім чоловіком, який рвався у бій, щоб швидше здолати окупантів. Він завжди перший ішов у бій, ніколи не давав задньої. Це непоправна втрата для всієї родини», – розповів брат загиблого Василь.

Поховали захисника у рідному селі.

У Тараса залишилися батьки, брати, сестри і дружина.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку відповідно до Указу Президента №432/2023 молодшого сержанта Тараса Володимировича Семенюка удостоїли державної нагороди - ордена “За мужність” ІІІ ступеня.

Вічна пам'ять і шана Героєві, ім'я якого вписане в історію творення Української державності!