Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що має оптимістичний погляд на майбутнє України та Польщі. Зокрема, дружніми відносини двох держав також бачать багато поляків.

Таку думку очільник Республіки Польща висловив в інтерв’ю «Українському радіо», - передає Главком

«Прошу пам'ятати, що 600 польських компаній все ще працюють в Україні, незважаючи на те, що йде війна, вони все ще там, вони функціонують. І прошу звернути увагу, що понад дві тисячі польських компаній вирішили, що вони хочуть взяти участь у процесі відбудови України», – підкреслив Дуда.

На його думку, перш за все це свідчить про те, що польські підприємці вірять у відбудову України, у її перемогу над Росією. Проте це також підтверджує віру польського народу у міцні відносини між Україною і Польщею, адже поляки їдуть до України підтримувати та допомагати.

«Я вважаю, що та підтримка, яку ми надаємо один одному, та добра воля, яка склалася за останні два роки насамперед, це великий скарб, який, якщо його добре берегти, може приносити дивіденди на десятиліття, на століття у відносинах між нашими націями. Я дуже на це сподіваюся», – підкреслив президент Польщі.

Анджей Дуда висловив сподівання, що Україна буде братньою державою для Польщі, буде партнером Польщі в Європейському Союзі, в НАТО, і що дві країни зможуть разом працювати на економічному ринку, разом вести бізнес і жити в дружбі.