Конкурсна комісія з відбору голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) визначилася із переможцем. Ним став керівник підрозділу детективів НАБУ Віктор Павлущик.

Його кандидатуру було підтримано одноголосно – 6 голосів "За". Що відомо про новообраного очільника НАЗК, – передає 24 Канал.

Що відомо про Павлющика

Переможцем конкурсу на посаду нового голови НАЗК 25 лютого став Віктор Павлущик. Рішенням комісії він став переможцем з-поміж 64 кандидатів. Він отримав підтримку як міжнародників, так і урядової квоти. Далі рішення по рекомендації відбіркової комісії має затвердити Уряд.

Конкурсна комісія визначила, що Віктор Павлущик має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності, – повідомили в агенстві.

Наразі Віктор Павлущик старший детектив – керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

Відомо, що у 2008 році чоловік отримав диплом спеціаліста Національної академії Служби безпеки за спеціальністю "Правознавство". Він здобув кваліфікацію юриста зі знанням англійської мови. У 2014 році Павлущик отримав диплом спеціаліста КНУ імені Тараса Шевченка – спеціальність "Міжнародний бізнес", кваліфікація економіст-міжнародник.