Російські окупанти знову розстріляли українських полонених бійців, цього разу біля Роботиного на Запорізькому напрямку.

Про це повідомляє Deep State, опублікувавши відповідне відео, зняте з безпілотника.

На кадрах видно трьох українських військових, які поклали зброю і виходять з окопу з піднятими угору руками. Після чого росіяни направляють на них зброю і українці падають на землю.

«За даними суміжних підрозділів, 18 лютого окупанти наступали на село з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-ї БрОП «Спартан». Противник вчергове нехтуючи правилами і звичаями війни, взявши в полон розстріляв наших бійців», – йдеться в повідомленні.

Відео, яке почало ширитися мережею, прокоментував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, черговий воєнний злочин ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

«На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли», – наголосив Лубінець.

Він додав, що точна кількість страчених росіянами українців ще не відома, ймовірно їх було щонайменше сім. Це військовослужбовці Сил оборони.

«Цей випадок необхідно зафіксувати як чергове порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права. Щодо цього негайно звернуся з офіційними листами до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, аби організації зафіксували та публічно визнали, що російські військові вбивають українських полонених», – заявив омбудсмен.