Президент України Володимир Зеленський відзначив державною нагородою орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) 23-річного жителя села Нуйно Камінь-Каширського району - Шуміка Назарія Григоровича.

Про це йдеться в указі № 96/2024, оприлюдненому на сайті Офісу Президента України, - йдеться у фейсбук-спільноті «Підслухано Камінь-Каширський».

Нагадаємо, життя Героя обірвалося 13.09.2023 року під час виконання бойових завдань із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації в районі населеного пункту Кремінна Луганської області.

Він сміливо, як вірний син своєї Держави, мужній солдат став на захист України, але страшна смерть обірвала молоде життя. Йому назавжди залишиться 23...

2 березня 2023 року добровольцем вирушив боронити Батьківщину, пройшов ретельний відбір у лави окремого загону (нині бригади) спеціального призначення Національної гвардії України “Азов”. Виконував бойові завдання на різних напрямках, сміливо звільняв українські землі від рашистської погані. Зі слів мами Назарія Олени, серед “азовців” її син знайшов щирих, відданих товаришів, пліч-о-пліч із якими він і гори міг звернути.

– Найкращий син, хороша, чуйна дитина. Назарієм рухав стимул захищати Вітчизну, він не міг сидіти збоку в такий час. Коли почалася війна, то твердо заявив нам, що йде воювати, не зважав на вмовляння залишитися. Безстрашно взяв зброю, яку часто нині бояться взяти набагато старші чоловіки, кому дійсно є кого захищати. Назарій же навіть не встиг створити сім’ю… Якщо щось запитували про його фронтові будні, то відповідав лише одне “все добре”. Ми ж зайвого не випитували. Намагався, здається, швидше нас втішити, ділився веселістю, добротою. Вірив, що війна закінчиться перемогою України. І я не сумніваюся, що так і буде, — з материнською любов’ю говорить про сина Олена Шумік.

Фото: Фейсбук/Підслухано Камінь-Каширський