26 лютого у Волинській державній обласній універсальній бібліотеці ім. Олени Пчілки відбулася презентація Календаря-2024.

Про це повідомили у Волинському краєзнавчому музеї.

Видання представили редакторки-упорядники посібника: завідувачка краєзнавчого відділу бібліотеки Наталя Хом’як і учена секретар музею Євгенія Ковальчук.

У заході взяли участь директорка ВДОУНБ ім. Олени Пчілки Наталія Граніч і директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. До розмови долучилися науковці Олександр Дем’янюк, Анатолій Силюк, Любов Коць, відзначивши, що календар знаменних і пам’ятних дат – це можливість вшановувати пам’ять історичних діячів, науковців, митців, яскравих особистостей, які зробили неоціненний внесок у процеси державотворення та культурну спадщину України.

«Календар знаменних і пам’ятних дат Волині» – це спільний проект Волинського краєзнавчого музею та Волинської обласної державної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Видання виходить з 1991 року.

У Календарі на 2024 рік подано 109 дат і 57 наукових довідок про визначні події історії, громадсько-політичного та культурного життя, ювілеї видатних уродженців краю та відомих діячів, життя і діяльність яких пов’язані з Волинню.

Посібник відкривається хронологічним переліком пам’ятних дат на 2024 рік. Про основні події подаються: дата, назва, авторська текстова довідка, список літератури, у якому вказуються документи, книги, статті зі збірників і періодичних видань, довідники та бібліографічні посібники.

У «Календарі» є Іменний покажчик видатних діячів, представлених у ньому, Географічний покажчик населених пунктів, списки авторів, які брали участь у написанні історичних і біографічних довідок, та укладачів.

Переглянути та завантажити «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині» на 2024 рік можна за посиланням.