За інформацією Укргідрометцентру, цього року лютий очікується не таким, як звичайно. У половині областей він виявиться теплішим за норму, у половині областей – близьким до норми. 

Про це пише ТСН.ua.

Узагальнений прогноз погодних сайтів показує, що лютий в Україні виявиться досить теплим і майже без снігу, зате з дощами. Однак у кількох північних і центральних областях погода весь місяць залишиться зимовою: похмурою, холодною і сніговою.

У північних областях - це Волинська, Рівненська, Житомирська, Чернігівська, Київська, Сумська – короткий подих весни у першій декаді лютого буде відчутним лише на Волині, Рівненщині і Житомирщині. Тепла погода з температурою +6-8 градусів удень і близько нуля вночі протримається не більше тижня, потім тут також похолодає, задощить і засніжить.

Надалі до кінця місяця встановиться похмура погода з мокрим снігом та дощем і майже без коливань температури: вдень +2-3 градуси, вночі 0-2 градуси морозу.

У трьох інших областях весняного тепла не буде зовсім, вдень тут на весь місяць прогнозується температура 0-2 градуси тепла, вночі 0-2 градуси морозу. А "мокрих" днів очікується багато – на один погожий день припаде три дощових і сніжних.

Фото з відкритих джерел