В офісі президента планують створити акціонерне товариство «Вода України» для контролю над водними ресурсами української держави.

Чи є загроза того, що українські водні ресурси стануть приватними, в етері ГІТу розповіла журналістка, лідерка організації «Голка» Ірина Федорів.

За її словами, на минулому тижні Державне агентство водних ресурсів України презентувало цю ідею представникам організації «Голка».

«Нам сказали, що у нас буде Національна-акціонерна компанія «Вода України»», — каже пані Ірина.

Нагадаємо, уряд вже створив в обхід парламенту державне підприємство “Ліси України”. Воно у перспективі, як передбачає урядова постанова, має всі шанси стати акціонерним, а це ймовірний шлях і до подальшої приватизації.

«Вода не може бути товаром, який приватизують, тому що це дуже особливий та цінний ресурс до якого мають мати доступ усі громадяни. Тому навіть європейські партнери наголошують, що це не комерційний продукт, саме тому екологи б'ють на сполох», — наголошує журналістка.

Суперечка, хто контролюватиме меліоративні системи точиться давно. За цю сферу ведуть боротьбу два відомства — Мінекології та Мінагрополітики.

«І поки вони чубились, Офіс президента висловив своє бачення проблеми», — повідомила Ірина Федорів.

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма як виявилося до кураторства у лісовій галузі, взявся за водну реформу.

Які є загрози у підсумку цієї ситуації, дізнавайтеся у ВІДЕО: