7 лютого у першому читанні Верховна рада України ухвалила законопроєкт про мобілізацію без правок комітету.

Чи може бути в українській державі справедлива мобілізація, розповів в етері ГІТу Павло Якімчук ветеран російсько-української війни.

За його словами, справедливий призов на військову службу в Україні неможливий.

«Справедливої мобілізації ніколи не буде. Ми маємо розуміти, що примусово ніколи не мобілізують мільйонера або мільярдера, якщо він сам цього не захоче. Ніколи не мобілізують депутата або мера, тому що це держслужбовці другої категорії, які звільнені від мобілізації, якщо вони самі цього не захочуть», — каже ветеран.

Павло Якімчук розповів, що, люди думають, що депутати не воюють, але він переконує, що воюють.

«Я знаю особисто двох народних депутатів, які воювали зі мною пліч-о-пліч. Я знаю мера міста Бориспіль, який воює зараз в 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді, зі мною є ще декілька помічників депутатів Київської міської ради. Людям просто про це не розказують і вони не цікавляться цим», — додає він.

Як повідомив пан Павло, треба розуміти, що мільйонери це перш за все люди, які дають робочі місця.

«Якщо прислухатися до математики, то на одного військового з автоматом потрібно близько 5-6 військових, які його забезпечують, а на одного військового в загальному потрібно 8 людей, які працюють для того, щоб тривала оборона України. Якщо брати мобілізацію, як таку, то людей треба повертати в Україну, щоб вони, як мінімум працювали», — розповів спікер.

Гість акцентує на тому, що усі чомусь думають, що мобілізація це дорівнює смерть.

«Ні, мобілізація не дорівнює смерть. Мобілізація — це громадянський обов’язок, ти мусиш піти його виконати, інакше не буде української держави», — підсумував він.

Чи є можливість запобігти корупції в ТЦК, щоб ухилянти не виїжджали за кордон, дізнавайтеся у ВІДЕО: