Нещодавно Всесвітню продовольчу програму (ВПП) ООН розширили. Тепер додаткові виплати можуть отримати особи з інвалідністю.

Про це йдеться на сайті організації.

У межах програми, яку розробила ВПП ООН в співпраці з Міністерством соціальної політики та фінансується Німеччиною, грошову допомогу отримають ще понад 310 000 людей з інвалідністю у всій країні. Зараз таку допомогу вже отримують пенсіонери, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій.

«Щонайменше впродовж 3 місяців виплати отримуватимуть діти з інвалідністю, а також люди з інвалідністю протягом усього життя. За цей час ВПП перерахує їм приблизно 800 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Отримувати допомогу від ВПП ООН зможуть ті люди з вищевказаних категорій, хто:

  • не отримує допомогу від інших міжнародних організацій;
  • не отримує виплати як внутрішньо переміщена особа (за винятком тих, хто мешкає на територіях активних або можливих бойових дій, який визначений Міністерством реінтеграції);
  • отримує менш ніж 3 250 гривень соціальних виплат від держави.
«Виплата від ВПП – це різниця між 3 250 гривень і сумою соціальної допомоги, яку людина вже отримує від держави. Цей платіж не може становити менше, ніж 100 гривень», – пояснюється в повідомленні ООН.

Допомога українцям, які підпадають під критерії програми, нараховується безпосередньо на банківські рахунки або ж доставляється Укрпоштою (у разі, якщо банківського рахунку немає або людина вже отримує соціальну виплату таким чином). Реєструватися у ВПП чи Міністерстві соціальної політики не потрібно.

Фото з відкритих джерел