07 лютого 2024 року об 22 год 20 хв до Центральної оперативної диспетчерської надійшло звернення, що в одному із населених пунктів області у жінки почалися пологи.

Про це повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Бригада Горохівського відділення ЕМД, яка прибула на виклик прийняла рішення про транспортування жінки до пологового відділення.

Вагітній 30 років, за плечима 5 вагітність, термін її вагітності приблизно 36-37 тижнів.

Проте малеча чекати не хотіла і жінка почала народжувати, тож санітарний транспорт здійснив зупинку і пологи пройшли в машині ЕМД. О 22 год. 30 хв. народилась здорова дівчинка.

Маму та немовля доставили на госпіталізацію до пологового відділення найближчого закладу охорони здоров’я у задовільному стані.

Тиха ніч четверга, 08.02.2024-ого. На робочий планшет бригади екстреної медичної допомоги Любешівського відділення ЕМД надійшов виклик до вагітної зі скаргами «на перейми».

Бригада прибула за декілька хвилин. Після огляду, вияснила, що термін вагітності у жінки приблизно 39-40 тижнів. Це вже 2 пологи у 22-річної пацієнтки.

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала., тому санітарний автомобіль було негайно зупинено та пологи пройшли у салоні автомобіля ЕМД.

Завдяки професіоналізму фельдшера з медицини невідкладних станів пологи пройшли без ускладнень та вже о 03:30 на світ з’явилась здорова дівчинка.

Маму та новонароджену доставили до профільного закладу охорони здоров’я.

«Хочемо побажати породіллям і їхнім малюкам здоров’я та щасливого зростання. Можна сказати, що в обох випадках жінкам пощастило», - йдеться у повідомленні.

Головне фото скрін Газета Волинь.