Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським

Про це написали у телеграмі Володимир Зеленський і Валерій Залужний.

"Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді", - написав Володимир Зеленський.

Валерій Залужний написав, що розмова з Верховним Головнокомандувачем була "важлива та серйозна".

"Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, президенту України. Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх", - додав Залужний.

Він також зауважив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому "всі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом".

Умєров: Ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ

Про те, що було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України, написав на facebook-сторінці міністр оборони України Рустем Умєров.

"Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з Росією.
Збройні Сили України разом з усім Народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, попри те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність. Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги", - зазначив Умєров.

У повідомленнях президента та головнокомандувача ЗСУ прямо не вказано, що йдеться про відставку Залужного. Офіційного указу про відставку Валерія Залужного станом на 18:20 на сайті Офісу президента України також не було.