Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став Анатолій Баргилевич. До нього цю посаду обіймав Сергій Шаптала.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення президента Володимира Зеленського.

"Новим начальником Генштабу за пропозицією головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина - розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, сьогодні ж Сирський визначив кандидатури своїх заступників. Також визначено і заступників начальника Генштабу.

"І я підпишу відповідні укази. Всі хлопці - бойові, фахові, кожен - із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", - додав він.

Зазначимо, до цього Баргилевич очолював Сили територіальної оборони.

Читайте також: Для чого Зеленський після звільнення Залужного, нагородив його званням Героя України?

Хто такий Баргилевич

У початковий період російсько-української війни у 2014 році Баргилевич обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Пізніше він служив у штабі Антитерористичної операції.

У 2016 році Баргилевича призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони.

В період з 2020 по 2022 рік генерал-майор виконував обов'язки заступника командувача Сухопутних військ - командира Командування територіальної оборони. У 2022-2023 роках він виконував обов'язки начальника штабу ОСУВ "Хортиця". Командувачем цього угрупування був Сирський до його призначення головнокомандувачем ЗСУ.

У жовтні 2023 року Баргилевича призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.

Нагадаємо, вчора Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, а на його місце призначив Олександра Сирського, який до цього очолював Сухопутні війська.

Фото: Анатолій Баргилевич (armyinform.com.ua)