Довгим був шлях полеглого захисника Володимира Леонідовича Антонюка додому: чоловік загинув ще на початку війни – 31 березня 2022 року в районі н.п. Максимівка Миколаївської області, і майже два роки вважався зниклим безвісти.

Інформацію про смерть підтвердили на основі проведеної експертизи, тож днями Герой повернувся на рідну землю «на щиті». А у п'ятницю, 9 лютого 2024, громада провела Володимира Антонюка в останню земну дорогу, - йдеться на фейсбук-сторінці Колодяжненської громади.

Аби віддати шану воїнові, який не роздумуючи став на захист держави та українського народу від російських загарбників, жителі сіл, якими проліг шлях траурного кортежу, зустрічали тіло Героя навколішки, схиливши голови у скорботі. Скільки синів і доньок України ми втрачаємо…

Попрощатися з Володимиром Антонюком прийшли рідні, друзі, односельчани, військові, представники місцевої влади, духовенства, небайдужі громадяни. Багато людей знало і поважало його.Завжди щирий і відкритий, хороший батько, вправний господар. Любив землю і тварин. Любив життя. Але підступний ворог ринув на нашу землю і відібрав його… Життєвий шлях воїна Володимира обірвався на позначці 49 років.

Чин поховання відбувся традиційним чином – з дотриманням релігійних та військових почестей. Біля дому загиблого у Перковичах відслужили літію, а потому у церкві Святого Архистратига Михаїла відбулася заупокійна служба.

Щирі співчуття від себе особисто та від сільського голови Віталія Кашика висловив секретар сільської ради Павло Кухта.

- Як же хотілося б, щоби ми зустрічали наших воїнів живими. Щоби ця війна якнайшвидше закінчилася нашою перемогою, а російські кати відповіли за ті злочини, за весь людський біль, який принесли українцям. Так і буде, та боляче від того, що ціна висока. В ім’я України, задля Перемоги і поклав своє життя наш Герой Володимир. Пам’ятаймо про цю жертву і про його подвиг. Упевнений, у пам’яті усіх, хто знав загиблого воїна Володимира, збережуться лиш світлі згадки про нього.

Поховали Володимира Антонюка на місцевому кладовищі.

Вічна пам'ять і незгасима слава Героєві!

Фото: Facebook/Колодяжненська громада