Рожищенська громада провела в останню дорогу військового Олега Верешка. Прощання відбулося сьогодні, 11 березня.

Довгою була дорога Героя додому, адже Олег Верешко понад пів року вважався безвісти зниклим, - йдеться на сайті громади.

Навколішки та з квітами у руках зустрічали загиблого захисника України жителі громади, а тужлива мелодія «Плине кача» вкотре розривала серце і душу кожного, хто прийшов у цей день на майдан віддати останню шану Героєві.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Знову біль, сльози і усвідомлення надзвичайно високої ціни, яку ми платимо за мрію жити у вільній європейській державі. А ще – внутрішня ненависть до ворога, яку не стерти з пам'яті українців століттями.

Небесне воїнство поповнилося ще одним Героєм, котрий віддав за Батьківщину найдорожче – власне життя.

Солдат-контрактник Олег Борисович Верешко став на захист України у січні 2023-го. Разом з побратимами з 46-ої окремої аеромобільної бригади нищили ворога на Запорізькому напрямку.

Загинув гранатометник Олег Верешко 20 серпня 2023 року в районі населеного пункту Вербове Запорізької області в результаті мінометного обстрілу противника.

Ідентифікували загиблого Героя за результатами тесту ДНК.

Побратими згадують Олега Верешка як вмотивованого захисника, надійного товариша та мужнього воїна. Таким він залишиться у їхній пам'яті.

Чин відспівування Героя відбувся у храмі Рівноапостольного князя Володимира в Дубищі.

Опісля загиблого захисника України провадили до місця його вічного спочинку.

Останнє прощання з родиною і український стяг, яким була вкрита домовина Героя, військові передають родині як символ держави, за яку віддав життя загиблий Олег Верешко.

Під звуки Державного Гімну та гучні залпи військового салюту домовину з тілом загиблого опускають у сиру землю. Хай буде вона йому пухом. А незгасна пам'ять про загиблого земляка живе навіки у наших серцях.

Вічна шана та пам'ять Героєві Олегу Верешку!