Захиснику Андрію Собчуку з села Струмівка Підгайцівської громади вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня згідно з Указом Президента України №746/2023 від 10 листопада 2023 року та присвоїли військове звання головного сержанта.

Про це повідомила Підгайцівська територіальна громада

Андрій Собчук депутат Підгайцівської сільської ради. Після вторгнення ворога пішов захищати Україну від російських окупантів.

Пройшовши спеціальний бойовий і тактичний вишкіл на базі формування територіальної громади (ДФТГ «Підгайці №1»), Андрій з побратимами отримали статус інструкторів, щоб ділитися навиками з бійцями, і самим брати участь у боях. Коли стало зрозуміло, що на Волині ситуація відносно стабільна, захисник з побратимами вирушили туди, де більше потрібні - на Донеччину.

Андрій Собчук - командир взводу охорони 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України.

«Маємо за честь привітати з почесною нагородою справжнього Героя. Дякуємо вам за можливість вільно жити на рідній землі. Нехай бережуть вас всі Янголи всесвіту», - йдеться у повідомленні.

Фото Підгайцівська територіальна громада.