13 березня, міський голова Ігор Поліщук зустрівся з представниками Посольства Швейцарії в Україні та МБО «Фонд Східна Європа».

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради

Зокрема, на зустрічі були присутні заступниця директора з питань співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Сімон Троллер, старша координаторка проєктів Посольства Швейцарії в Україні Ілона Постемська, президент МБО «Фонд Східна Європа» Віктор Лях, керівниця Програми EGAP Олена Саєнко, національний координатор з впровадження інструментів е-урядування у регіонах Програми EGAP Сергій Гунько, регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області Оксана Киричук.

Заступниця директора з питань співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Сімон Троллер подякувала міському голові за гостинність та зазначила, що приємно вражена як працює система адміністрування та наскільки вона орієнтована на сервіс та клієнтів. За її словами, впровадження системи єДемократія є важливим та сміливим кроком. Вона зазначила, що такі візити показують важливість роботи з громадами та доводять необхідність продовжувати розвивати цю сферу й співпрацювати надалі.

У рамках робочого візиту гості відвідали Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку, де директор установи Лариса Карп’як представила роботу та досягнення очолюваної нею установи за 10 років роботи. Вона наголосила, що з впевненістю можна сказати, що наш ЦНАП є одним з лідерів в Україні за якістю надання послуг та впровадженню цифровізації. Лариса Карп’як детально розповіла про роботу кожного відділу, які послуги вони надають та які інновації в роботі уже впроваджені.

Також обговорено й стан реалізації проєктів у Луцькій міській територіальній громаді у рамках швейцарсько-української Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)».

У рамках зустрічі учасники ознайомилися з доповідями та презентаціями щодо впровадження цифровізації у Луцьку, які представили директор департаменту ЦНАП Лариса Карп’як, заступник директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук, начальник управління інформаційно-комунікаційних технологій Олександр Король. Зокрема, у рамках співпраці з Програмою EGAP у Луцькій територіальній громаді було реалізовано ряд проєктів:

  • використання платформи Е-dem під час проведення голосувань за проєкти громадського бюджету та місцеві петиції;
  • впровадження комплексної послуги є-Малятко;
  • встановлення сонячних панелей для забезпечення енергонезалежності адміністративного приміщення департаменту «ЦНАП у м. Луцьку»;
  • придбання спеціалізованого обладнання для філії департаменту «ЦНАП у м. Луцьку» з метою надання адміністративних послуг у сфері оформлення біометричних документів.

Фото: сайт Луцької міської ради