Помер відомий український політик, колишній керівник Закарпатської і Луганської облдержадміністрацій генерал Геннадій Москаль.

Про це повідомив у соцмережі депутат Микола Княжицький.

«Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою», - написав він.

Інформацію про смерть також підтвердив експрем'єр Яценюк.

«Пам’ятаю його ще зі своїх студентських часів, коли Геннадій Геннадійович викладав у нас на курсі. Інтелектуал, світла людина, щиро закохана в Україну. «Головний Москаль України», - любив жартувати Геннадій Геннадійович, який на своєму життєвому шляху ніколи не зраджував патріотичних поглядів і державних інтересів України», - написав він у фейсбуці.

Політику було 73 роки. За даними близьких Геннадія Москаля, з якими спілкувалась ВВС Україна, у нього була онкологічна хвороба. На лікування він виїздив за кордон, але постійно жив і працював в Україні.

Геннадій Москаль став відомим міліцейським генералом за часів президента Кучми, коли очолив боротьбу з бандитизмом у Криму, а потім був близьким соратником президентів Віктора Ющенка та Петра Порошенка і критиком Володимира Зеленського.

Він також запам'ятався різкими висловлюваннями на адресу тих, кого вважав причетним до злочинності.

Борець з кримськими бандами, очільник областей, соратник президентів.