Луцькі муніципали виписали штраф за самовільне вкладання бруківки на зупинці та біля нещодавно відкритого магазина організатору робіт.

Про це повідомляє Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

«Наявність ордера на земляні роботи є обов’язковим не лише з причин контролю за відновленням благоустрою до початкового стану, а і з міркувань безпеки. Адже процедура його отримання вимагає погодження усіх балансоутримувачів інженерних мереж, без яких можна наробити чималої шкоди не тільки благоустрою, а й комунікаціям», – йдеться у дописі.

В ході реагування на звернення, яке надійшло на гарячу лінію «Групи швидкого реагування», муніципали виявили факт проведення земляних робіт на зупинці громадського транспорту «Обласна лікарня», що на проспекті Президента Грушевського, без відповідного дозвільного документа – ордера.

До того ж працівники, які вкладали бруківку, перегородили тротуар для пішоходів, і вимушені були обходити місце проведення робіт проїжджою частиною.

За порушення п.п. 2.5.5.1.9 Правил благоустрою міста Луцька та ст. 152 КУпАП муніципали склали на відповідальну особу протокол про адміністративне правопорушення, який буде направлений на розгляд адміністративної комісії за місцем проживання особи.

Норма статті передбачає накладення штрафу в розмірі від 340 до 1360 грн на громадян, та у розмірі від 850 до 1700 грн – на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності.

«Шановні мешканці Луцької міської територіальної громади! Вкотре нагадуємо, що умовою проведення будь-яких земляних робіт є наявність ордера!
Ордер можна отримати в департаменті муніципальної варти Луцької міської ради за адресою: м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 17 абсолютно БЕЗКОШТОВНО», – додали у луцькій мунварті.

Фото Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.