Франція долучилася до Польщі в закликах до подальших обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції, погрожуючи зірвати переговори про продовження вільної торгівлі Києва з ЄС ще на рік.

Це може призвести до втрати Україною 1,2 млрд євро доходу від торгівлі, пише Politico.

Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрілися на саміті Веймарського трикутника та домовилися про зближення Парижа і Варшави. Переговори спрямовані на усунення розбіжностей, що виникли в останній момент між країнами ЄС та Європейським парламентом щодо торгівлі з Україною.

Два анонімних дипломати повідомили виданню, це рішення коштуватиме Україні 1,2 млрд євро доходів від торгівлі.

«Це величезне скорочення для країни, яка насправді потребує всієї можливої ​​допомоги. Країни-члени, які найбільше підтримують Україну, водночас завдають їй найбільшої шкоди», – заявив один з дипломатів.

Politico стверджує, що якщо цю суперечку не вдасться вирішити швидко, вона може затьмарити саміт лідерів ЄС у Брюсселі цього четверга. Водночас, країни піддаються тиску з боку фермерів, які заявляють, що не можуть конкурувати з дешевим імпортом, оскільки вони зв'язані бюрократією Євросоюзу.

Фото: Monika Chlebosz/X