У ніч проти п'ятниці, 29 березня, російські військові здійснили пуск крилатих ракет із бомбардувальників Ту-95МС. В усіх регіонах України оголошена повітряна тривога.

Про це повідомляли Повітряні сили ЗСУ та моніторингові канали.

«Попередньо здійснено пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття!», – йшлося у попередженні ПС ЗСУ.

Окупанти атакували українські міста «шахедами», згодом були випущенні ракети. Також росіяни запускали «Кинджали», була балістика з Криму.

О 5 год ракети залетіли у простір Волині, але невдовзі змінили курс на Львівщину. У зв'язку з цим Оперативне командування Збройних сил Польщі підняло у повітря свою авіацію і авіацію союзників.

«Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна активність дальньої авіації російської федерації, пов'язана з ракетними ударами по об'єктах, розташованих на території України», – сказано у повідомленні», - йшлося у повідомленні.

Вибухи пролунали у Дніпрі та області, у Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях.

Як і минулої ворожої атаки основною ціллю окупантів були енергетичні обʼєкти.

Унаслідок атаки зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

До того ж, повідомляється, що наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині графік погодинних відключень.


Фото з відкритих джерел