Сьогодні, 29 березня, відзначили спортсменів та тренерів із олімпійських і неолімпійських видів спорту, а також видів спорту осіб із інвалідністю, за результатами виступів у міжнародних, всеукраїнських та обласних змаганнях у 2023 році.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Урочистий захід розпочали виконанням Державного Гімну України. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять воїнів і працівників спортивної галузі, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності країни.

Також читайте: Довелося розпочинати життя знову: переселенка з Донеччини вчить волинянок фітнесу

«Ми пишаємося тим, що спортсмени Волині дуже гідно представляють свою рідну область і нашу Україну на різноманітних змаганнях. Ваше прагнення до перемоги – це приклад для нашого молодого покоління!», – зазначила ведуча дійства.

За дорученням начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, спортивну спільноту привітав його заступник –Олександр Троханенко:

«В Україні триває війна. А ви демонструєте на міжнародних аренах такі результати, які надихають наших захисників та допомагають їм нищити ворогів. Спорт – це дуже важка робота. Чим більше тренуєшся, тим кращий результат. Тому хочу побажати спортсменам і тренерам, щоб вся ваша робота не минула даремно. І щоб ви показували найкращі результати. Нових перемог вам, міцного здоров’я та миру».

Водночас директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук розповів, що у 2023 році вдалося отримати суттєву фінансову підтримку для розвитку галузі. Це – 15 млн грн.

«Висловлюю слова вдячності всім тренерам, спортсменам, керівникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл, представникам територіальних громад та районних державних адміністрацій, які працюють в сфері фізичної культури та спорту. Ми докладаємо максимум зусиль, кожен на своєму рівні, аби підтримати наших спортсменів, – зазначив посадовець. – Всі ви – спортивна гордість волинського регіону. І всі ці нагороди – яскраве свідчення цьому. Тож бажаю доброго здоров’я, миру, наснаги та подальших перемог!».

Окрім того, Олександр Хвіщук висловив сподівання, що 2024 рік буде не менш плідним для волинських спортсменів.

Потому відбулося нагородження найкращих спортсменів та тренерів краю, а також представників територіальних громад.

Фото Волинська ОДА.