Сьогодні, 30 березня, у Луцьку відбулось громадське обговорення, щодо озеленення скверу біля готелю «Профспілковий» по проспекту Відродження.

Активісти громадської організації «Семиярусна гора» представили місцевим жителям свій проєкт благоустрою скверу. В рамках цього для озеленення планують залучити багаторічні рослини, щоб показати приклад економії бюджетних коштів, — передає репортерка ГІТу Альона Бєлова.

В ході зустрічі активісти розпитали жителів про те, як вони уявляють відновлення цього скверу, на які потреби населення варто звернути увагу.

Лучани зазначили, що основними категоріями населення, які користуються цим сквером є сім’ї з дітьми, пенсіонери, клієнти готелю, люди із собаками, ветерани та люди з інвалідністю.

Згідно запитів громадян, виділили основні зміни, яких ті очікують в результаті: розчищений берег р. Сапалаївки, пішохідний перехід до скверу, облаштовані місця для сидіння, наявність освітлення, смітників та пандусів, відокремлені майданчики для дітей і вигулу собак.

Для втілення цього запланували провести толоку, до якої потрібно буде залучити місцевих жителів та відшукати донорів для реалізації проєкту.