Нещодавно у Видавничій майстерні YAR друком вийшла збірка оповідань «Халепи Грицька Траблюка».

Про книгу, її головного героя в етері Громадського інтерактивного телебачення поговорили із авторои книги, письменником Віктором Полянко.

З його слів, вже у назві відображено, що головний герой не проста людина, а така собі людина-халепа, з якою завжди трапляються якісь неприємності, але закінчуються позитивно.

«Тут зібрано 9 історій, в яких розповідається про різні етапи життя персонажа. Книга написана з використанням різних жанрових композицій: є трохи містики, детективу, фантастики і просто гумор. Все це об'єднує центральний персонаж, який намагається боротися зі злом, різними халепами і виходить з цього переможцем», — розповів автор.

Як зазначив Віктор Полянко, в нього не було конкретного прототипу головного героя. Він створив збірний образ доброї, справедливої людини. Проте у процесі вирішення задач герою не завжди вдається зробити все добре з першого разу, що породжує комічні ситуації.

«Думаю, кожен читач в оповіданнях впізнає моменти, які можливо траплялися з ним або з кимось із знайомих. Тому ця книжка життєва та знайде відгук у багатьох читачів», — підсумував письменник.