2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму, у Луцьку відбувся захід «Простір соціального розвитку в рамках денного догляду для осіб з інвалідністю 16+».

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Зустріч, присвячену обговоренню проблем соціалізації осіб із розладами аутичного спектру (РАС), організувала громадська організація «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру “Янголята”».

Керівник громадської організації Юлія Поліщук розповіла, що «Янголята» об’єднують 34 сім’ї, які виховують дітей та дорослих з аутизмом. Це діти віком від 4 до 21 року, 8 із них уже повнолітні.

«Ми також приймаємо сім’ї переселенців – 8 сімей зі сходу і півдня України (Енергодар, Херсон). Є у нас різноманітні сім’ї – багатодітні, є навіть тато, який самостійно виховує сина з Енергодара, двоє інших наших татів воюють на передовій», – розповіла Юлія Поліщук.

Голова ГО також презентувала відеофільм про денний догляд осіб із РАС, який запроваджений у Луцьку з 10 січня 2024 року. У рамках цього проєкту в приміщенні громадської організації «Янголята» на вулиці Огієнка, 20 організовано денне перебування, під час якого діти та молодь із розладами аутичного спектру мають можливість займатися фізичною культурою, арттерапією та приготуванням їжі.

Фото: сайт Луцької міської ради