Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у вівторок, 2 квітня, заявив, що його країна готується до війни - там триває підсилення оборонної готовності

Про це він сказав під час робочої поїздки до Гродна, інформує БЕЛТА.

Зазначається, що Лукашенко взяв участь у церемонії закладання капсули із посланням нащадкам на місці будівництва нової міської лікарні у Гродно. Він зазначив, що цей захід можна розцінювати як послання сусіднім з Білоруссю країнам.

«Ми ж зараз теж копаємо землю, як і вони, зовсім поряд з кордоном. Тільки цілі у нас зовсім різні. Там риють окопи, траншеї проти танків та іншого, збільшують витрати на ударні озброєння. А ми тут дві третини бюджету регіону направляємо на соціальну сферу - охорона здоров'я, освіта, культура, спорт і так далі. Ми хочемо побудувати своє мирне майбутнє. Ми налаштовані лише на творення», - наголосив очільник білорусі.

Лукашенко висловив переконання, що білорусь не хоче воювати, але все ж готується до війни.

«Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. «Хочеш миру - готуйся до війни» - не я це вигадав. Це дуже правильно сказано», - сказав він.

За словами самопроголошеного президента, у Білорусі триває необхідна підготовка відповідних підрозділів, у війська постачають різні види озброєнь і техніки.

«Якщо з недружніх країн хтось підвиває і критикує нас, знайте: ми робимо правильно. Якщо там нас почнуть хвалити, біда. Нам не треба комусь загрожувати. Ми не хочемо чужої землі. Нам цю дай Боже обробити», - сказав білоруський лідер.

Фото з відкритих джерел