Навколо суші та ролів існує безліч міфів, які нічим не підкріплені. Сьогодні ми розвіємо частину міфів про суші та роли.

Не дивлячись на популярність японської кухні в Україні, про суші та роли все ще є багато міфів. Як показує статистика, вони не мають нічого спільного з реальністю і є лише вигадками. В цьому легко переконатися на прикладі страв від ресторану WeSushi — за посиланням https://uzhhorod.wesushi.com.ua/ можна ознайомитися з його меню.

Поширені міфи про суші та роли

Пропонуємо раз і назавжди спростувати популярні міфи про страви японської кухні. Це дозволить вільно насолоджуватися як ролами, так і суші без зайвих упереджень та страхів. Далі мова піде про 3 міфи, які зустрічаються найчастіше.

Роли — це класика японської кухні

Існує міф, що роли — це традиційна справа японської кухні. Насправді ні. Роли у звичному для нас вигляді з’явились лише наприкінці 1970-х років, а їх батьківщиною заведено вважати США. Саме звідти вони поширились усім світом.

Класикою японської кухні є суші, де акцент зроблений на правильно відвареному рисі, листках норі та шматочках риби. Саме вони є традиційною стравою в Японії й подаються в такому вигляді, у якому звикла більшість з нас.

Васабі — це дезінфектор

Васабі — це гострий соус з хрону, який звично подається до суші та ролів. Багато хто впевнений, що його функція полягає в дезінфекції. Водночас більшість навіть не здогадується про те, що звичний васабі — це лише копія оригінального соусу. Готується вона з дайкона з додаванням гірчиці.

 Не дивлячись на неоригінальне походження, васабі дійсно здатний знищити більшість шкідливих бактерій, що міститься в необробленій рибі. Але його головна функція полягає в тому, щоб підкреслити смак риби в суші та ролах, зробити його більш насиченим.

Суші неможливі без риби

Існує упередження, що риба, а саме лосось — це головний інгредієнт ролів. Насправді й в ролах, в і суші можуть використовуватися різні морепродукти як начинка:

  • креветка;
  • тунець;
  • вугор;
  • крабовий мікс;
  • овочі та м’ясо.

Справжня основа суші — це рис. Він обов’язково має бути правильно відварений та заправлений. Поєднувати його можна з будь-якими інгредієнтами та соусами, що дає змогу створювати унікальні смакові комбінації.

Суші та ролі — це оригінальні страви, де з урахуванням різноманіття кожен зможе знайти щось для себе. Щоб позбутися стереотипів та сповна насолодитися унікальними смаколиками, варто зробити замовлення в WeSushi.